Druga strana(Diveloperi)

Ko je i kako je sve počelo ?

Do 1980-ih, porodica Guillemot se uspostavila kao preduzeće za podršku poljoprivrednicima u provinciji Bretanja na severozapadu Francuske i obližnjim regionima, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo.

Pet sinova porodice - Kristijan, Klod, Žerar, Mišel i Iv - pomagali su u prodaji, distribuciji, računovodstvu i upravljanju kompanije sa roditeljima pre univerziteta.

Braća su došla na ideju diverzifikacije kako bi poljoprivrednicima prodali druge proizvode koji su od koristi.

Klod je započeo prodaju CD audio medija. Kasnije su se braća proširila na računare i dodatni softver koji je uključivao i video igre.

Početkom 1980-ih videli su da su troškovi kupovine računara i softvera od francuskog dobavljača skuplji od kupovine istih materijala u Velikoj Britaniji i otpreme u Francusku.

Tako su došli su na ideju posla oko pošte putem računara

Tako su braća počela da rade na stvaranju svoje kompanije.

Napredak braće

Njihov prvi posao bio je Guillemot Informatikue, osnovan 1984.Prvobitno su se prodavali samo putem pošte, ali su ubrzo dobijali porudžbine od francuskih prodavaca.

Do 1986. godine ova kompanija je zarađivala oko 40 miliona francuskih franaka (približno 5,8 miliona američkih dolara u to vreme).

Braća su 1985. godine osnovala korporaciju Guillemot za sličnu distribuciju računarskog hardvera.

Kako se potražnja nastavljala, braća su prepoznala da softver za video igre postaje unosno vlasništvo i odlučila su da moraju da uđu na razvojnu stranu industrije,već imajući uvid na strani objavljivanja i distribucije.

UbiSoft (formalno nazvan Ubi Soft Entertainment S.A.) osnovali su braća 28. marta 1986. Naziv „Ubi Soft“ izabran je da predstavlja „sveprisutni“ softver.

Braća su koristila dvorac u Britaniji kao primarni prostor za razvoj, nadajući se da će postavka namamiti programere, kao i da će imati bolji način za upravljanje očekivanjima svojih programera.

I sve ostalo je istorija.