Почетак видео игара

ПОЧЕТАК ВИДЕО ИГАРА Почетна страна Почетак видео игара Најуспешније компаније у историји 10 најпопуларнијих игара у историји Галерија О аутору Home Page(ENG) About the author(ENG)

Видео игре су настале у суштини крајње логично, мада помало и неозбиљно. Прва видео игра, која технички није видео игра, настала је из потребе за симулацијом и предвиђањем озбиљних догађаја, али без стварних последица. У питању су била предвиђања путањи ракета и покушај њиховог обарања. Ракете су се похављивале на радару и корисник би покусао да их обори. У питању је видео игра "Cathod ray amusment device". Игра се састојала од рачунара који је тежио око тону и дисплеја који се састојао од 12 лампица. Померањем ручке, корисник је требао да предвиди и да помера светло и покуша да погоди друго светло, док му је друго светло "бежало".


Nema slike
"Cathod ray amusment device"

Пошто се игра играла по потезима, а тако освежавао и екран, није било лако погодити непријатељску лампицу. Ова игра је демонстрирала важност количине информација које су биле потребне да би корисник могао да реагује. Већина игара овог периода биле су потезне игре, које су имале неограничено време између потеза. Сличне игре биле су "Tic-Tac-Toe" и шах.