Серијал видео игара Фар Крај


Почетна страна Прва страна Друга страна Трећа страна Четврта страна Пета страна Шеста страна Последња страна
Опште информације Фар Крај Фар Крај 2 Фар крај 3 Фар Крај 4 Фар Крај 5 Глаерија О аутору

Фар Крај (Far Cry) је серијал FPS openworld видео игара који потписује канадска фрима Јубисофт (Ubisoft). Прво издаање ове игре користило је њихов нови CryEngine који су временом унапређивали.

Серијал се састоји од 5 главних наслова:

Као и од три споредна наслова:

Игре немају никакав заједнички стил нарације саме приче, основа сваког наслова је иста. Главни лик игром случаја завршава на непознатој територији у сред рата, у којем се одлучује за јенду од зараћених страна на којој ће се борити. Серијал је познат по изванредној причи у сваком од наслова која главни део самих игара, а од скоро је убачена и опција прелажења мисија у тиму, па тако вашу омиљену пустоловину можете проживети заједно са својим пријатељима. Графика је увек била на завидном нивоу, као и ефекти и текстуре у самим играма.

Једне од ствари које овај серијал чине препознатљивим јесте ослобађање кампова који су под непријатљском контролом чија тежина варира од њихове величине и стратешког положаја. Лов на животинје у дивлјини и креиранје алата и опреме за преживлјаванје од нјихове коже, крзна или рогова. Ту су и радио торњеви на које се морате попети како бисте откључали одређене делове мапе.

Серијал је сакупио многобројна престижна признања и награде, а до 2014. године пробато је преко 20 милиона копија игара ове фантастичне франшизе. Први наслов доступан је само на персоналним рачунарима, док су наставци излазили и за Сони Плејстејшн (Sony PlayStation) и Мајкрософт Икс Бокс (Microsoft XBox) козоле које су тада биле актуелне. На лето ове године требало би да нам постане доступан и шести наставак ове одличне франшизе који ће се звати Фар Крај 6.

На овом линку можете погледати Енглеску верзију сајта: Engleska veryija