Почетна Историја Успеси Стадион Навијачка група Звездине звезде О аутору


„Звездине звезде"


Рајко Митић (Дол, 19. новембар 1922 — Београд, 29. март 2008) је био југословенски фудбалер. Играо је за београдски БСК и Црвену звезду, у којој се прославио. За „црвено-беле” је одиграо 572 утакмице и постигао 262 гола., био капитен тог тима и проглашен је за прву „Звездину звезду”. Играо је на позицији десне „полутке”.
За репрезентацију Југославије је одиграо 59 утакмица и постигао 32 гола. Учествовао је на светским првенствима у Бразилу 1950. године и у Швајцарској 1954. Због коректне игре остао је упамћен као велики џентлмен фудбала.

Рајко Митић

Драгослав Шекуларац (Штип, 8. новембар 1937 — Београд, 5. јануар 2019) био је југословенски и српски фудбалер. Истакнути играч Црвене звезде. На 375 мечева за наш клуб постигао је 119 голова,освојио пет титула првака и један куп. Популарни Шеки је био друга „Звездина звезда“ после Рајка Митића. Био је вероватно један од најбољих дриблера у историји југословенског фудбала. Играо је у везном реду, стандардни члан фудбалске репрезентације Југославије, и у то време и њен најбољи појединац. Одиграо је 41 утакмицу и постигао шест голова за репрезентацију Југославије. После инцидента на утакмици, због које је био кажњен са две године неиграња, каријера му је нагло прекинута.

Драгослав Шекуларац

Драган Џајић - Сигурно најбољи играч у историји српског и југословенског фудбала. Рођен је у Убу 30. маја 1946. године, најтрофејнија је личност у историји клуба. Као играч, директор и председник освојио 31 званичан трофеј: 16 шампионских титула, 12 купова, Куп шампиона, Интерконтинентални куп и Средњоевропски куп.

Драган Џајић

Владимир Петровић рођен је 1. јула 1955. године у Београду, а у фудбалском свету познат је под надимком Пижон, што у преводу са француског језика значи голуб. За 11 година у клубу, четврта Звездина звезда одиграо је 497 мечева и постигао 117 голова, освојио као играч пет титула првака и један куп. У два наврата био је и тренер Црвене звезде, а 1997. је освојио национални куп.

Владимир Петровић-Пижон

Драган Стојковић Пикси рођен је 3. марта 1965. године у Нишу одакле је из Радничког 1986. године прешао у Црвену звезду и оставио неизбрисив траг у најтрофејнијем српском клубу, поставши пета Звездина звезда за само четири године. Одиграо је 219 мечева и постигао 54 гола, освојивши две титуле првака.

Драган Стојковић-Пикси

Златна генерација Црвене звезде која је 1991. године освојила титулу првака Европе проглашена је шестом Звездином звездом. Тог историјског 29. маја 1991. године, после бољег извођења једанаестераца, црвено-бели су савладали Олимпик из Марсеја (0:0 - 5:3 пеналима)и уписали се међу бесмртне.

Златна генерација 1991.