logo language почетна главни град национални паркови култура дестинације о мени

Истражи

СРБИЈУ

Када кажемо Србија, шта су прве ствари које вам падну на памет? Локално становништво и странци међусобно се слажу - лепе жене, запањујућа природа и невероватна балканска душа која је једноставно јединствена. Сада ћемо вас водити на путовање кроз Србију и њену аутентичну културу, као и њене (можда мање познате) производе и природу.

Србија је мала земља без излаза на мору која се налази на размеђи централне и југоисточне Европе у јужној Панонској низији и централном Балкану. Граничи се са Мађарском на северу, Румунијом на североистоку, Бугарском на југоистоку, Северном Македонијом на југу, Хрватском и Босном и Херцеговина на западу, а Црном Гором на југозападу.Ствари због којих је Србија позната

Никола Тесла -Никола Тесла, човек који је говорио 8 језика, поседовао је еидетичко (фотографско) памћење, велики проналазач и иноватор, заиста је био Србин. Тесла је патентирао многе ствари које данас користимо и никако нисмо могли да замислимо да живимо без њих. Гласине кажу да је наводно одбио Нобелову награду за физику 1915. године.
Шљивовица -То је ракија, обично домаћа, коју породице праве у селима широм Србије. Често се рецепти разликују од породице до породице и преносе се с генерације на генерацију. Шљивовица је врло снажног духа, са више од 40% алкохола (у неким се креће и до 70%), а познатa је по својој снази чак и међу посетиоцима из иностранства.
Новак Ђоковић -Тренутно је рангиран као тенисер света број 1 у мушком појединачном тенису. Освојио је 10 Гранд Слeм титула и држао је прво место на АТП ранг листи укупно 177 недеља. У Србији је Ђоковић више од особе, више од невероватног тенисера.
Храна -Док говоримо о укусној храни, по којој је Србија дефинитивно позната, не можемо да употпунимо ову листу, а да не поменемо нешто што је врло запањујуће, а пореклом је из јужног подручја Србије и планине Златибор. Говоримо о комплет лепињи - лепињи са кајмаком и јајима.
Сплавови -Ако било шта друго, Срби се знају забављати! Нарочито у Београду има места за све, то је место сусрета различитих укуса. Србија је земља која има најбољи ноћни живот. У Србији се можете забавити у клубовима, кафанама и сплавовима.
Switch to English


Направио Милош Димитријевић ©