Туристичке атракције Суботице

Палата Рајхл У Суботици

Познати архитекта Ференца Рајхл пројектовао је једну од најпознатијих и најзанимљивијих грађевина у целом граду. Ова палата просто плени својом разнобојном фасадом и сасвим несвакидашњим изгледом. Управо због тога, палата Рајхл једно је од незаобилазних места готово свих туриста који бораве у Суботици. Рајхл је животно дело овог славног архитекте, а може се слободно рећи како је сама грађевина право, уметничко дело.

Суботичка Синагога

Као што смо већ истакли Суботица је град јединствене атмосфере у коме живи велики број различитих вера и националности. Због тога, у овом граду свака вера има своје верске објекте и свака вера се једнако поштује и уважава. Још давне 1902.године, у Суботици је подигнута импозантна синагога фасцинантне архитектуре.

Војвођанске Винарије

Наравно, током одмора у Суботици морате пробати и чувено, надалеко познато, суботичко вино. Без доброг, укусног и квалитетног вина готово да ниједан одмор не може да прође, а поготово не онај који проводите у прелепој Суботици. Ово је град са дугом и богатом винском традициијом, савршено место за све љубитеље доброг вина и дружења. Виногради Суботице најбољи су у целој земљи, а о њиховом квалитету и напретку се надалеко прича. Војвођанска вина су слатка, реска и благо кисела.

Палићко Језеро

Посетиоци Палића могу да уживају у богатој туристичкој понуди. На Палићком језеру налазе се два уређена купалишта. У понуди језера су и водени спортови. Ту су и бројни објекти културе, Летња позорница, једна од највећих у земљи, Рибарска чарда, Ловачки музеј, Бачка галерија слика … Палићко језеро обилује бројним врстама рибе, што љубитељима риболова пружа сјајне могућности да се опрпбају у својим вештинама.