Više o Linkin parku
Po malo o svakom članu benda

Čester Benington se rodio u Phoenixu, Arizoni. Njegov prvi instrument je bio klavir. Čester je tokom godina bio u mnogim sastavima, svirao je razne instrumente, ali najviše od svega je bio vokalista. Nikada nije bio u dugotrajnom sastavu sve dok 1993. godine, nije postao član grupe Grey Daze. Sastav se raspao 1998., godine, a godinu dana kasnije prešao u Linkin Park. Benington je bio najmlađi od četvero dece i ostao je s ocem. Pohađao je Centennial High School, Greenway High School i kasnije diplomirao u Washington High School. Čester Benington je postao vodeći vokal grupe Grey Daze od 1993. godine do 1998. godine. Čester je mislio da nije dovoljno plaćen za svoje pisanje pesama i imao je međusobnih sukoba s ostalim članovima sastava, što ga je navelo da ih napusti. Dok je bio u Grey Daze-u, Chester je snimio dva albuma. 1998. godine, Linkin Park (tada zvan Xero) tražili su vokalista pošto su imali problema s time. Poslali su Česteru demo i rekli neka otpeva. U tri dana, jedan dan mu je bio rođendan on je otpevao demo i otpeva ga Xero-u preko telefona; svidelo im se jako i zamolili su ga da dođe u Los Angeles, u Pheonix na audiciju. Jedan od potencijalnih pevača je rekao da su ludi ne uzmu li Čestera za pevača. Xero je tada promenio ime u Hybrid Theory i snimili su EP Hybrid Theory.Tako je postao glavni vokal Linkin parka. Morali su promeniti ime benda zbog copyright-a. Čester je preporučio Linkin Park, jer je svaki dan poslije snimanja prolazio kroz Lincoln Park u Santa Monici.
2017.godine Čester je oduzeo sebi život.


Majkl Kendži Šinoda je američki muzičar, producent i umetnik. Jedan je od osnivača benda Linkin Park 1996. godine u kojem obavlja poslove ritmičkog gitariste, tekstopisca, klavijaturiste i pevača. Šinoda je rođen i odrastao u predgrađu Los Anđelesa, Agora Hilsu.Njegov otac je Japanac, potomak Kumaičiroa Šinode, a majka Ruskinja.Ima mlađeg brata Džejsona. Odgajan je kao liberalni protestant.Šinodu je majka ohrabrila da pohađa časove klavira kada je imao samo šest godina. Od svoje trinaeste izrazio je želju da pređe na sviranje džeza, bluza i hip hopa.Kasnije je dodao gitaru i repovanje svom repertoaru dok je išao u srednju školu. Pohađao je Agora srednju školu sa Bredom Delsonom i Robom Bordonom, takođe članovima benda Linkin park. Njih trojica su formirali bend Xero i počeli ozbiljnije da se trude da uspeju u muzičkoj karijeri. Šinoda je osnovao bend sa Robom Bordonom i Bredom Delsonom 1996. godine. Ubrzo su im se priključili di-džej Džo Han, basista Dejv Farel i pevač Mark Vejkfejl. Prvobitni naziv benda je bio Xero, a muzički studio je bila Šinodina soba. Svojim radom doprineo je komponovanju muzike i pisanju teksta za pesme. Čester u bendu ima prvenstveno ulogu glavnog pevača, ali privremeno tu ulogu deli sa Šinodom. Šinodu je karakterističan za bariton i hip hop stil. Šinoda je umešao ruke u veći deo aspekata slikovitog izlaganja Linkin parka, uključujući ilustraciju albuma, robe benda, veb dizajna i uređivanje izgleda bine. On je dizajnirao naslovnicu za prvi album Styles of Beyond i prvi album DJ Frane's oba izdata 1999. godine.


Džozef Han je režiser i di-džej američkog rok benda Linkin Park. Rođen kao treće i najmlađe dete petnaestog marta 1977. godine u Dalasu (Teksas), ali je odrastao u Glendelu (Kalifornija).Džo Han je polu Koreanac - polu Amerikanac. Završio je Herbert Hoover srednju školu u Glendelu 1995 godine. Zatim je studirao Umetnički fakultet dizajna u Pasadini, ali nije diplomirao. Han, zajedno sa Majkom Šinodom, odgovoran je za većinu omota albuma Linkin parka. Džo je počeo kao di džej još u srednjoj školi. Kasnije je studirao Art Center College of Design u Kaliforniji. Na fakultetu je upoznao Šinodu i pridružio se njegovom tadašnjem bendu Xero. Izvan njegovog rada u muzici, Han je radio i na The X-Files i miniseriji Frank Herbert's Dune. Takođe je režirao kratak film koji se zove Seme (eng. The Seed) i stekao pravo da bude reditelj filma po romanu Kine Mijev pod nazivom Kralj pacov. Han je postao prvi čovek polu Koreanac - polu Amerikanac koji je osvojio Gremi nagradu, 2002. godine kada je Linkin park dobio Gremi za najbolji hard-rok performans.


Robert Gregori Burdon američki je muzičar, najpoznatiji kao bubnjar i jedan od osnivača rok grupe Linkin park.Rodjen je 20. januar 1979.


Bredford Filip Delson rođen je 1. decembra 1977. u Aguri, Kalifornija, glavni je gitarista Linkin parka.


Majkl Farelrođen je 8. februar 1977., poznatiji pod nadimkom Feniks, američki je muzičar, najpoznatiji kao basista rok grupe Linkin Park.