Манифестације

Почетна О Вршцу Атракције Зелени Вршац Верски објекти Манифестације Информације о аутору

Дани Бербе Грожђа

”Дани бербе грожђа”, или како га вршчани популарно зову ”ГРОЖЂЕБАЛ” највећа је, најстарија и најпосећенија туристичко-привредна манифестација на овим просторима. Богат, квалитетан и разноврстан програм задовољиће свачији укус. Ту су концерти, изложбе, дечији маскенбал, избор за ”Винску лепотицу”, карневал, грожђе ”пада” са неба а вина и кобасица има на све стране. То су Луна паркови за клинце а за одрасле „Пут вина“ на ком се обилазе вински подруми и дегустирају најукуснија вршачка вина. Тих дана, цео град мирише на грожђе, вино и печене кобасице.

Време одржавања: септембар
festival festival festival

Сајам цвећа и меда

Почетак пролећа идеално је време за освежавање или набавку нових врста цвећа и садница за уређење дворишта, тераса или башти. Осим цвећара, расадника и произвођача декоративног садног материјала, своје производе представе и произвођачи баштенске опреме, намештаја, и других декоративних предмета из домаће радиности. Поред свега тога ту су и мед и разни други пчелињи производи као што су прополис, восак, полен, разне помаде и мелеме...

Време одржавања: април
festival festival festival

Фестивал вина

Фестивал, који слави најпознатији вршачки бренд – вино, окупља виноградаре и винаре како из региона тако и из иностранства. Посетиоци, осим дегустације квалитетних вина из Србије могу пробати и вина из Мађарске, Румуније, Црне Горе, Словеније, Хрватске... Фестивал је изложбеног и продајног карактера а Међународна комисија за оцењивање узорака вина, коју чине врхунски енолози, даје овом фестивалу и такмичарски карактер.

Време одржавања: јун
polozaj

Међународни фестивал фолклора ВРШАЧКИ ВЕНАЦ

Фестивал окупља фолклорне ансамбле из целог света који игром и песмом негују традицију и културну баштину својих региона. Посетиоци за време фестивала имају прилику да уживају у традиционалним плесовима и музици различитих делова света али да купе аутентичне рукотворине које доносе гостујући ансамбли.

Време одржавања: јул
festival festival festival